+ Meer informatie

Belastingen Nijkerk met 4 procent verhoogd

Half miljoen voor onderhoud van wegen

2 minuten leestijd

Van onze correspondent NIJKERK - Om de begroting voor 1991 sluitend te krijgen is het nodig dat de gemeentelijke belastingen, boven de trendmatige verhoging van 2 procent, met nog eens 2 procent omhoog gaan. Dit blijkt uit de nota van aanbieding

Behalve een verhoging van belastingen zal de reserve positie van de gemeente worden aangesproken om het tekort van zo'n twee miljoen gulden te dekken. Volgens wethouder van financiën P. Dirksen is daartegen geen enkel bezwaar. „Wij zijn geen bank", zo merkte hij op.

De oorzaken voor het begrotingstekort liggen in een groter tekort op de begroting 1990 dan was geraamd, een aantal wensen voor nieuw beleid en enige uitbreidingsinvesteringen.

Onder de wensen voor nieuw beleid valt tevens het verbeterd uitvoeren van bestaand beleid. Hiervoor is een post van ruim een half miljoen gulden opgenomen in de investeringenlijst. Fliermee moet achterstallig onderhoud aan wegen worden weggewerkt. Als er nu in een keer een groot bedrag wordt gereserveerd om dat onderhoud te kunnen uitvoeren bespaart dat in de komende jaren meer dan 1,3 miljoen gulden. Wordt het onderhoud nog langer uitgesteld, dan loopt de kwaliteit van wegen zover terug dat veel ingrijpender reconstructies nodig zijn.

Voor uitbreidingsinvesteringen is 400.(HX) gulden nodig. Belangrijke bedragen daarvan worden opgeslokt door de uitbreiding van automatisering ten stadhuize, de aanleg van fietspaden langs de Bunschoterweg, de verbreding van de toegangswegen naar Nijkerkerveen en een subsidie voor een nieuwe huisvesting van het VVV, De begroting wordt op 13 november in een raadsvergadering behandeld.

Het college van B en W stelt de gemeenteraad trouwens voor, een onderscheid te maken tussen de hoogte van de afvalstoffenheffing (belasting voor het ophalen van huisvuil) voor eenpersoonshuishoudens (alleenstaanden) en de overige huishoudens. Als de raad hiermee instemt, worden de tarieven 80,40 gulden voor eenpersoonshuishoudens en 106,80 gulden voor de overige huishoudens.

G. B. Agricola ontcijferde een middeleeuws document, dat gevonden is in de voormalige Kelnarij in het Duitse Westfaien. ..Herman van Dompseler op Heil ind Jouffer Anna Rydders (de Ridder, red.), echte

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.