+ Meer informatie

Unicef: Red kinderen door minder oorlog

1 minuut leestijd

De VN-organisatie merkt op dat wereldwijd 1 miljard mensen onvoldoende voedsel, drinkwater, gezondheidszorg en onderwijs hebben. Per week sterven 250.000 kinderen aan ondervoeding, maar ook aan ziektes die tegen relatief lage kosten te voorkomen ofte genezen zijn.

Unicef kritiseert in het verslag de rijke landen omdat die maar 10 procent van hun hulp naar kinderen in ontwikkelingslajiden laten vloeien. Niet alleen gezondheidszorg en onderwijs, maar ook gezinsplanning krijgen daardoor te weinig aandacht, aldus Unicef.

Nu de Koude Oorlog voorbij is, zijn de rijke landen volgens Unicef verplicht meer geld aan ontwikkelingslanden te besteden. De organisatie wijst er op dat Europa jaarlijks zo'n 800 miljard dollar aan militaire uitgaven kent. Unicef vindt dat de industrielanden nu de mogelijkheid hebben om per jaar 0,7 procent van hun bruto iiUtionaal produkt aan ontwikkelingshulp te besteden. Dat streefgetal wordt al langer gehanteerd, maar slechts enkele landen voldoen er aan. Foto Unicef, Roger Lemoyne

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.