+ Meer informatie

Air Holland weer in de lucht

2 minuten leestijd

BADHOEVEDORP (ANP) - De Nederlandse chartermaatschappij Air Holland koos vanochtend zeer vroeg voor het eerst sinds begin oktober weer het luchtruim.

De Boeing 757-200ER ging vanaf Schiphol naar Tenerife (Canarische Eilanden). Dat heeft Air Holland gisteren bekendgemaakt. Tevens deelde de maatschappij mee dat de naam Air Holland Regional, zoals de uit de financiële malaise herrezen onderneming vooralsnog was genoemd, wordt veranderd in Air Holland Charter. Bij de maatschappij in Badhoevedorp was niemand voor nader commentaar bereikbaar.

Air Holland lijkt de toekom.st weer met het nodige optimisme tegemoet te zien. Zo is aangekondigd dat de vloot in april 1992 zal worden uitgebreid met een Boeing 737-300, waarin ongeveer 140 mensen een plaats kunnen vinden. Met beide typen toestellen kan volgens Air Holland naar eigen zeggen in de toekomst de vloot worden uitgebreid, zodat minimaal behoeft te worden geïnvesteerd in onder meer reserve-onderdelen en opleidingen. Verdere vlootuitbreiding is evenwel niet eerder dan maart 1993 aan de orde, aldus de maatschappij.

Op de IT-markt (verzorgde vliegvakanties) verwacht Air Holland in 1993 een aandeel van circa 20 procent. Dit aandeel moet in de loop der jaren worden uitgebreid tot 25 a 30 procent. „Aangezien concurrerende maatschappijen hun activiteiten ook in belangrijke mate hebben gespreid of hebben gereorganiseerd, moet het voor Air Holland bereikbaar zijn om vanaf 1994 in de IT-markt een aandeel te stabiliseren van 25 tot 30 procent".

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.