+ Meer informatie

Honda VTEC

1 minuut leestijd

Honda introduceert in Genève een vernieuwing op technisch gebied: de VTEC-motor. Het is dezelfde motor als op dit moment in de Civics wordt toegepast, maar met een heel bijzonder extra: een stel extra nokken op de nokkenas die in actie komen wanneer er grote prestaties nodig zijn. De aanduiding VTEC staat voor "Variable valve Timing and lift Electronic Control system". Het systeem varieert zowel de klepopeningstijd als de lichthoogte van de kleppen en zorgt daarmee voor extra vermogen.

Honda beschouwt dit systeem als een methode om het maximaa^^,: reikbare vermogen van een motor drastisch te verhogen zonder een turbo te hoeven toepassen. In vergelijking met een turbo biedt het VTEC-systeem het voordeel dat ook bij lage toerentallen veel trekkracht voorhanden is. De nieuwe Civic met VTEC-motor zal in Nederland na de zomer leverbaar worden. Verfijnde techniek in de Honda Civic VTEC.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.