+ Meer informatie

Dr. Lloyd Jones overleden

1 minuut leestijd

LONDEN — Vorige maand is de ook in ons land bekende Britse arts en prediker dr. D. Martyn Lloyd-Jones overleden en maandagavond werd in "zijn'' Westminster Chapel, de kerk die hij vele jaren gediend heeft, een druk bezochte herdenkingsdienst gehouden. Lloyd-Jones, wiens bijbelcommentaren ook onder Nederlandse predikanten en studenten veel aftrek vonden, schreef tal van boeken, die o.a. verschenen bij The Banner of Truth Trust in Edinburgh.

De leider van deze uitgeverij, ds. Iain Murray uit de Schotse hoofdstad, is gedurende enige tijd een nauwe medewerker van de uit Wales afkomstige dr. Lloyd-Jones geweest. Op de afgelopen Leicester-conferentie van The Banner of Truth heeft hij ook een herdenkingsavond geleid. Het meinummer van het blad „The Banner of Truth" zal geheel aan dr. D. Martyn Lloyd-Jones gewijd zijn. Dat is ook het geval met het maandblad „Evangelical Times" van april.

Oud-zendingsarts drs. R. Schoonhoven, momenteel te Kamerik, woonde de Leicesterconferentie bij en is een kenner van werk en persoon van dr. Lloyd-Jones. Hij schreef op ons verzoek bijgaand artikel over deze prediker, wiens boeken nog niet in onze taal verschenen. Zijn „Spiritual Depression" (geestelijke inzinking) verscheen wel in de Duitse vertaling.

Lloyd-Jones heeft veel invloed gehad op de evangelische studentenbeweging in Engeland, de IVF, waarmee via de IFES ook Nederlandse verenigingen als de CSFR verbonden zijn.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.