+ Meer informatie

Oost-Duitsland koopt 10.000 Mazda-auto's

2 minuten leestijd

TOKIO — Oe DOR heeft bij het Japanse automobielconcern Toyo Kogyo tienduizend auto's van het type Mazda 323 besteld met een totale waarde van veertig roiljoen dollar (ongeveer honderd miljoen gulden). Dit heeft de Japanse handelsonderneming Sumitomo, die de transactie regelt bekendgemaakt.

De auto's moeten vóór het eind van het jaar worden geleverd. Het is voor het eerst dat de DDR auto's in Japan koopt. De auto's moeten het terkort opvullen dat is ontstaan doordat de Sovjet-Unie om niet nader genoemde redenen de levering van 30.000 Lada's heeft geannuleerd. Het is echter wel duidelijk dat de Russen de auto's liever in Westerse landen slijten. De Sovjetunie voert dit jaar slechts 1500 Lada's naar de DDR uit en volgend jaar maar 3000, terwijl hel er 30.000 zouden moeten zijn. Tot verleden jaar nam de Lada ongeveer twintig procent van de Oostduitse automarkt voor zijn rekening. De wachttijd voor, aspirant-kopers bedraagt tien jaar.

Er zijn op het ogenblik ook op andere terreinen zakelijke contacten tussen de DDR en Japan. In de Japanse industrie is vrijdag vernomen dat wprdt onderhandeld over de levering van industriële installaties door Japan. Het zou daarbij gaan om een installatie voor het kraken van olie van 500 miljoen dollar, een staalgieterij van 150 miljoen dollar, een koudwalserij voor dunne plaat voor 100 miljoen dollar en een fabriek voor de produktie van elektronische apparaten van 250 miljoen dollar. Natuurgeneeskundig Adviesbureau N.G.A.B. IrisGopie-homoeopathie-voedingstherapie Consult op afspraak. Tel. 03410 • 18907. Emdenmeen 48,3844 ED Hardenwijk.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.