+ Meer informatie

WVC bezuinigt aanzienlijk op bejaardenoorden

1 minuut leestijd

RIJSWIJK (ANP) - De provincies en de vier grote gemeenten krijgen de komende drie jaar miljoenen minder voor de bejaardenoorden. Volgend jaar moeten ze het gezamenlijk met 21,5 miljoen gulden minder doen. In 1993 worden ze met 33,4 miljoen gekort en in 1994 zelfs met 71,6 miljoen.

Dat heeft minister D'Ancona van welzijn, volksgezondheid en cultuur (WVC) gisteren aan de Kamer en de betrokkenen laten weten. Ook de ongeveer 140 bijzondere bejaardenoorden die rechtstreeks door het ministerie worden gesubsidieerd, krijgen de komende drie jaar kortingen opgelegd. Het gaat hier vooral om de bejaardenoorden van kloosters en bejaardenoorden van een bepaalde signatuur die een landelijke functie hebben.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.