+ Meer informatie

Zoekactie naar Verongelukte' ballon tevergeefs

1 minuut leestijd

LANDGRAAF (ANP) - Een urenlange zoekactie van de politie naar een luchtballon die zaterdagavond rond elf uur boven het Zuidlimburgse Landgraaf verongelukt zou zijn, heeft niets opgeleverd.

De zoekactie, waaraan niet alleen de korpsen van de gemeentepolitie van Landgraaf, Kerkrade en Brunssum, maar ook die van de Duitse buurgemeenten deelnamen, is gistermiddag tegen één uur gestaakt.

De politie sloeg alarm nadat een vijftal getuigen los van elkaar het verongelukken van een luchtballon had gesignaleerd. Zij beweerden een ontploffing in de lucht te hebben waargenomen.

Vanwege de duisternis kon zaterdagavond niet meteen een helikopter worden ingezet. Dat gebeurde wel zondagochtend. Natuurgebieden rond Landgraaf alsook in het Duitse grensgebied zijn zorgvuldig doorzocht, maar de speurtocht leverde niets op. Volgens de pohtie maakten alle meldingen een zeer serieuze indruk.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.