+ Meer informatie

,Rembrand' boven water

1 minuut leestijd

DEN HAAG — Na een anonieme tip heeft de Haagse politie maandag een schilderij teruggevonden dat waarschijnlijk door Rembrandt is gemaakt.

Dit heeft een politiewoordvoerder gisteren bekendgemaakt. Het schilderij „de grijsaard" werd in 1979 samen met 19 andere schilderijen uit het Haagse museum Bredius gestolen. Deze 19 zijn nog zoek.

De politie vond het schilderij bij een 53-jarige Haagse in haar woning. De vrouw verklaarde het schilderij van haar 33-jarige dochter te hebben gekregen.

Deze zei het schilderij te hebben gekocht van een onbekende. Het is overigens niet zeker dat het doek inderdaad door Rembrandt is geschilderd.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.