+ Meer informatie

Olieprijzen stijgen verder

1 minuut leestijd

NEW YORK/LONDEN - De prijzen van ruwe olie zijn gisteren op de Internationale markten fors gestegen tot het hoogste niveau sinds november 1982 en zijn nu ongeveer tweemaal zo hoog als begin augustus.

Handelaren schrijven dat toe aan bezorgdheid over vermindering van het aanbod en de stijging van de spanning in de Golfcrisis.

Op de termijnmarkt in New York steeg de notering van olie van de soort West Texas Intermediate voor levering in oktober met 1,79 dollar tot 33,55 dollar per vat (159 liter). Ook de prijzen van olieprodukten gingen flink omhoog. Op de markt in Londen was de notering van Brentolie uit de Noordzee voor levering in november eerder op de dag gestegen van 30,70 tot 31,95 dollar per vat.

De vrees voor vermindering van het aanbod werd vooral veroorzaakt door berichten over een tijdelijke beperking van de export van ruwe olie vanuit de Sowjethaven Ventspils aan de Oostzee als gevolg van onderhoudswerk. Anderzijds wordt grote vraag gesignaleerd van de kant van raffinaderijen. Deze twee factoren hadden een sterk prijsopdrijvend effect.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.