+ Meer informatie

Predikanten jubileren

2 minuten leestijd

APELDOORN — DS. J.J.C. KARRES, emeritus Hervormd predikant te Apeldoorn, die op 3 juli a.s. zijn 90e verjaardag hoopt te vieren, is op 10 maart 65 jaar predikant. Hij werd in 1912 bevestigd te Oudemirdum en stond daarna in Hazerswoude, Oosthem en vanaf 1928 tot zijn emiritaat op 1 mei 1953 in Apeldoorn, waar hij naderhand nog als ziekenhuispredikant werkzaam was.

DS. C. BRINKERINK, emeritus Hervormd predikant te Rhenen, zal op 11 maart zijn zestigjarig ambtsjubileum vieren. Hij was vanaf 1917 Hervormd predikant te Sleen en van 1921 tot aan zijn emeritaat in 1957 stond hij te Oostvoorne. Ds. Brinkerink was o.m. bestuurslid van de Bond van Nederlandse predikanten en secretaris van het bejaardenoord Vredeheim te Rockanje.

DS. J. R. HOMMES, emeritus Gereformeerd predikant te Groningen, zal op 13 maart gedenken, dat hij 45 jaar geleden werd bevestigd als Geref. predikant te Zuidwolde. Daarna diende hij de kerken van Winschoten, Groningen en tot zijn emeritaat in 1971 van Groningen-West. Ds. Hommes was o.a. verschillende malen afgevaardigd naar de generale synoden.

DS. J. C. SEEGERS, Gereformeerd predikant te Goes, heeft om gezondheidsredenen vervroegd emeritaat verkregen. Ds. Seegers (63) werd op 11 februari 1940 bevestigd als Geref. predikant te De Glind. Daarna stond hij in Beekbergen, Baarn, Gouda en sinds 1969 in Goes. Ds. Seegers was o.a. medewerker aan de Prot. stichting voor verantwoorde gezinsvorming en bestuurslid van de Stichting voor Geref. maatschappelijk werk in Zuid-Holland.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.