Digibron cookies

Voor optimale prestaties van de website gebruiken wij cookies. Overeenstemmig met de EU GDPR kunt u kiezen welke cookies u wilt toestaan.

Noodzakelijke en wettelijk toegestane cookies

Noodzakelijke en wettelijk toegestane cookies zijn verplicht om de basisfunctionaliteit van Digibron te kunnen gebruiken.

Optionele cookies

Onderstaande cookies zijn optioneel, maar verbeteren uw ervaring van Digibron.

Bekijk het origineel

Volop eiwit, vezels en ijzer in lekkere peulvruchtenntaaltijd

Bekijk het origineel

+ Meer informatie

Volop eiwit, vezels en ijzer in lekkere peulvruchtenntaaltijd

2 minuten leestijd Arcering uitzetten

Wintertijd is peulvruchtentijd. Peulvruchten bevatten veel eiwit, ijzer en voedingsvezel. Zeker als u ze met kaas combineert, is vlees niet nodig. Tip: gare peulvruchten pureren, op smaak brengen met kruiden, door paneermeel halen en in hete olie bruin bakken: een prima vleesvervanger.

Kwarklinzen
hoofdgerecht voor 4 personen
150 g zilverrijst, 2 uien, 2 teentjes knoflook
2 rode paprika's, 2 eetl. olie, kerriepoeder
300 g magere kwark, 6 eetl. melk
1 theel. mosterd; zout en peper
150 g geraspte kaas, 600 g gare linzen
Kook de rijst in 3 dl water met zout in 40 minuten gaar. Pel en snipper de uien. Was de paprika's, halveer ze, verwijder de zaadlijsten en snijd ze in blokjes. Verhit de olie in een pan en fruit de ui met zout en kerrie en pers de teentjes knoflook erboven uit. Maak van de kwark met de melk, mosterd, peper en kaas een smeuïg mengsel. Vermeng de linzen met de rijst en schep dit mengsel in een vuurvaste schaal. Leg het uimengsel erop en dek het af met het kwarkmengsel. Laat het gerecht in een warme oven (160°C) In 30 minuten gaat worden. Lekker met een frisse salade.

Bruine-bonensoep
maaltijdsoep voor 4 personen
2 uien, 1 grote prei, 1 eetl. kerrie
1 eetl. boter of margarine
1 theel. paprikapoeder, 1 theel. gemberpoeder
2 bolletjes gember (op siroop)
1500 g gare bruine bonen
2,5 dl gepureerde tomaten (pakje)
50 g macaroni, ketjap manis, zout en peper
Pel en snipper de uien fijn. Was de prei en snijd hem in dunne ringen. Verhit de margarine in een grote pan en fruit de ui en prei met kerrie, paprikapoeder en zout. Snijd de gemberbolletjes in kleine stukjes. Doe de kleingesneden gember, gemberpoeder, bruine bonen, gepureerde tomaten, 1 I water en macaroni ook in de pan. Breng de soep aan de kook en laat deze ongeveer 10 minuten zachtjes koken. Breng de soep op smaak met een scheutje ketjap manis, peper en zout. Serveer met stokbrood.

Witte bonen met kaas en ananas
hoofdmaaltijd voor 4 personen
1 ui, 25 g boter, 1 theel. paprikapoeder
200 jong belegen kaas, 1 prei
1 grote pot witte bonen in tomatensaus
1 klein blikje ananasstukjes
Pel en snipper de ui. Snijd de kaas in blokjes. Snijd de prei in de lengte doormidden, was hem en snijd hem in ringen. Verhit de boter in een pan en fruit de ui met paprikapoeder gedurende enkele minuten. Voeg de witte bonen in tomatensaus toe en warm ze mee. Schep er vervolgens de uitgelekte ananas, de kaas en de prei door en warm alles goed door tot de kaas begint te smelten. Maak op smaak met een scheutje ketjap manis. Lekker met stokbrood en een gemengde salade met ijsbergsla,

Dit artikel werd u aangeboden door: Terdege

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.

Bekijk de hele uitgave van woensdag 17 november 1993

Terdege | 80 Pagina's

Volop eiwit, vezels en ijzer in lekkere peulvruchtenntaaltijd

Bekijk de hele uitgave van woensdag 17 november 1993

Terdege | 80 Pagina's