+ Meer informatie

Overvallers juwelier gepakt met hulp oplettende getuigen

1 minuut leestijd

BENEDEN-LEEUWEN - De politie heeft zaterdag na een overval op een juwelierszaak aan de Zandstraat in Beneden-Leeuwen twee mannen uit Uden aangehouden. De arrestatie kwam tot stand dankzij hulp van vele getuigen en een scannerluisteraar.

De overval werd zaterdag op klaarlichte dag gepleegd. De 49-jarige juwelier zag de mannen binnenkomen toen hij achter in de winkel aan het werk was. De man wist naar buiten te vluchten en omstanders te waarschuwen.

Twee getuigen renden daarop naar de voorzijde van het pand en zagen de daders in een auto. De getuigen wisten enkele ruiten van de auto in te slaan. Dat belette het duo echter niet te vluchten. Met hoge snelheid gingen ze er vandoor in de richting van Wamel.

Een oplettende scannerluisteraar zag de auto met de verdachten even later in de richting van Heerewaarden rijden. Hij gaf dit door aan de politie. Die kreeg kort daarop een telefoontje van mensen uit Heerewaarden die twee mannen op verdachte wijze heen en weer zagen lopen.

De getuigen hielden contact met de politie. Die dirigeerde ondertussen een heel regiment agenten naar de plek. Daar konden de overvallers worden aangehouden. Zij zijn ingesloten. De gestolen goederen werden teruggevonden. De vluchtauto bleek gestolen te zijn.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.