+ Meer informatie

President gehoord over moordaanslag

Gezondheidstoestand gaat vooruit •^sff"™-"^"'"'*^"

2 minuten leestijd

WASHINGTON — De gezondheidstoestand van president Reagan gaat vooruit en zijn temperatuur is bijna normaal. Dit stond dinsdag in een medisch bulletui van het George Washington-ziekenhuis, waar de Amerikaanse president na de aanslag op hem van acht dagen geleden, is opgenomen.

Het ziekenhuis deelde mee dat er tengevolge van de schotwond, zoals verwacht, in de linkerlong van de president nog wat beschadigd weefsel zit. De president is dinsdag voor het eerst door de FBI (Federale Recherche) „verhoord" in verband met de aanslag op zijn leven. Op zijn ziekbed is de president dinsdagochtend op de hoogte gesteld van de laatste ontwikkelingen in Polen en Libanon, zo deelde het Witte Huis mee.

De veiligheidsagent Timothy McCarthy is dinsdag uit het ziekenhuis ontslagen. De woordvoerder van het Witte Huis, James Brady, die hersenletsel heeft opgelopen bij de aanslag, gaat nog steeds opmerkelijk vooruit, zo heeft het ziekenhuis mee' gedeeld.

Nieuwe arrestatie

Agenten van de Amerikaanse geheime dienst hebben dinsdag een man gearresteerd die er van wordt verdacht een briefte hebben geschreven waarin hij zegt president Reagan dood te zullen schieten en „de realiteit van Hinkley (de dader van de aanslag op Reagan) tot voltooiing te brengen". De schrijver van de brief, de 22-jarige Edward Richardson, werd gearresteerd toen hij in New Haven (Connecticut) een bus nam naar New York. Richardson had een geladen revolver op zak 'toen hij werd aangehouden.

Besluit kranten

De dagindeling van president Reagan en vice-president Bush zal niet meer door de Amerikaanse pers worden gepubliceerd, om te voorkomen dat een would be-moordenaar de informatie gebruikt om een aanslag voor te bereiden. Dit is dinsdag van welingelichte zijde in Washington vernomen. De twee grote bladen van Washington en de twee belangrijkste Amerikaanse persbureaus plachten elke morgen net gedetailleerde dagprogramma van president en vice-president te publiceren. to als een goede wens voor de Amerikaanse president Ronald Reagan, die nog in net George Washingtonziekenhuis wordt verpleegd.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.