+ Meer informatie

Schone lei

1 minuut leestijd

ROZENBURG — De Afvalverwerking Rijnmond staat voor een nieuw begin. Na talloze dieptepunten, variërend van haperende installaties tot ordinaire ruzies, hoog oplaaiende bestuurlijke conflicten en een bijna-faillissement, wordt met een schone lei begonnen.

Dit voorjaar is de surséance van betaling opgeheven en zijn de ad-interim directeur en de genoemde bewindvoerders met dank voor de bewezen diensten vervangen. Een nieuwe directeur is aangesteld. Ir. J. Kleinjan (51) zwaait sinds 1 april de scepter over het bedrijf in de Botlek. Alsof het nog niet genoeg is: voor de eerste maal in de roerige geschiedenis van het bedrijf is over de maanden januari, februari en maart een bescheiden winst gemaakt. Ook de tarieven, schrikbeeld voor vele gemeentebestuurders in west- en midden-Nederland, behoeven (voorlopig) niet meer omhoog. Een diep dal lijkt gepasseerd.

Nog een belangrijke verandering staat voor de deur. Wanneer de onderhandelingen tussen het Openbaar Lichaam Rijnmond en de gemeente Rotterdam worden afgerond, wordt het semi-overheidsbedrijf ingelijfd bij het gemeentelijk apparaat van de Maasstad. Verwacht wordt dat slechte naam van de AVR daardoor een stuk zal verbeteren. Bijgaand de eerste tekenen van herstel. Een gesprek met de nieuwe directeur.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.