+ Meer informatie

Glimmend pak

1 minuut leestijd

Het zwarte colbert van mijn man krijgt glimmende plekken op de rug. Dat komt door het zitten tegen de leuning van de bank. Het pak bestaat uit 80% wol en 20% polyester. Wat is daar aart te doen? Antwoord — Het door u genoemde verschijnsel kwam vroeger vaak voor in kerkbanken. Vandaar dat men die glimplekken zag als een ereteken! Maar ook bracht men wel rugkussens aan waardoor het toch wel heel lang duurde eer ze ontstonden. Maar u kunt die glimplekken te lijf gaan door de plat gedrukte stof iets op te ruwen. Als borstelen met een harde borstel niet helpt (tegen de vleug in en zo laten hangen tot hel, pak weer aangetrokken wordt) kunt u het uit laten stomen. Soms helpt dit, soms niet en in elk geval is de werking maar tijdelijk.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.