+ Meer informatie

Twee jaar voor poging tot doodslag

1 minuut leestijd

ASSEN — De rechtbank in Assen heeft vrijdag de 34-jarige W. T. uit Hollandscheveld wegens poging tot doodslag en verboden vuurwapenbezit veroordeeld tot twee jaar gevangenisstraf met aftrek van voorarrest.

Twee weken geleden was tegen hem wegens poging tot moord vier jaar met aftrek geëist. T. had op 9 februari vanaf de derde verdieping van het flatgebouvir; „Eiber" aan de Koekoeklaan met een, vuurbuks geschoten op de 25-jarige J; W. van der Most die met een groep vrienden op straat liep.

De broer van W. T., de 39-jarige T. J.f uit Hogeveen, had het slachtoffer aangewezen en werd wegens medeplichtigheid veroordeeld tot zes maanden met aftrek van voorarrest. Tegen hem was. een jaar met aftrek geëist. , . De vuurbuks waarmee was geschoten werd voor en na het misdrijf be, waard en verstopt door een buurman in de flat, de 32-jarige H. W. Hij kreeg een boete van 500 gulden en vier weken voorwaardelijke gevangenisstraf (proeftijd twee jaar). Tegen hem was drie ma&nden waarvan zes weken voorwaardelijk geëist.

Het wapen was bij de buurman afgehaald en gebracht door de vriendin van W. T., de 29-jarige W. van W. Zij kreeg conform de eis zes maanden gevangenisstraf.

Het slachtoffer Van der Most had eerder op nieuwjaarsdag W. T. met een mes gestoken. Bovendien moest hij zich verantwoorden wegens onder invloedautorijden. Hij kreeg twee maanden gevangenisstraf en een jaar ontzegging van de rijbevoegdheid.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.