+ Meer informatie

Kissinger van blaam gezuiverd

1 minuut leestijd

WASHINGTON - De Amerikaanse Senaatscommissie voor buitenlandse betrekkingen heeft opnieuw haar vertrouwen uitgesproken in minister Kissinger nadat er kritiek was geleverd op zijn rol in het aftappen van telefoongesprekken van regeringsfunctionarissen en journalisten in 1969/1971.
Kissinger had op eeen emotionele persconferentie in Salzburg op 11 juni gedreigd te zullen aftreden, als hij niet gezuiverd werd van de blaam dat hij opdracht had gegeven tot het afluisteren van gesprekken om een eind te maken aan het uitlekken van geheime gegevens die de veiligheid in gevaar zouden kunnen brengen.

Leden van de commissie verklaarden dinsdag in Washington dat nieuwe onderzoekingen niets aan het licht gebracht hadden dat de positie van de minister van buitenlandse zaken zou kunnen schaden.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.