Digibron cookies

Voor optimale prestaties van de website gebruiken wij cookies. Overeenstemmig met de EU GDPR kunt u kiezen welke cookies u wilt toestaan.

Noodzakelijke en wettelijk toegestane cookies

Noodzakelijke en wettelijk toegestane cookies zijn verplicht om de basisfunctionaliteit van Digibron te kunnen gebruiken.

Optionele cookies

Onderstaande cookies zijn optioneel, maar verbeteren uw ervaring van Digibron.

Bekijk het origineel

Traditioneel Amerikaans

Bekijk het origineel

+ Meer informatie

Traditioneel Amerikaans

(en erg lekker)

2 minuten leestijd Arcering uitzetten

Een paar jaar geleden werd deze traditionele Amerikaanse taart ook buiten de Verenigde Staten razend populair. En terecht, want hij is ontzettend lekker. Werk hem af met rood fruit voor een fris tintje.

Ingrediënten

* 600 g suiker * 6 eieren * 250 g boter op kamertemperatuur * 2 el rode voedingskleurstof * 3 el cacaopoeder * 375 g bloem * 250 ml karnemelk * 1 tl vanille-extract * ½ tl zout * 1 tl bakpoeder * 1 el azijn * 2 ingevette bakvormen 24 cm doorsnede
Voor de vulling: * 400 g roomkaas * 350 g witte chocolade * 250 g boter op kamertemperatuur * rood fruit

Bereiding

* Verwarm de oven voor op 170 graden

* Klop de boter en suiker samen op.

* Voeg, als de boter wit is geklopt, een voor een de eieren toe.

* Voeg het zout en vanille-extract toe en roer door.

* Meng in een bakje de cacaopoeder met de rode kleurstof en voeg toe aan de boter.

* Voeg de helft van de bloem en de helft van de karnemelk toe en mix door elkaar.

* Voeg de overige bloem en karnemelk toe en mix tot een glad beslag

* Meng het bakpoeder met de azijn (gaat bruisen) en giet direct bij het beslag

* Roer goed door.

* Verdeel het beslag over de 2 bakvormen

* Zet ongeveer 35 minuten in de oven

* Laat de cakes afkoelen

* Maak in de tussentijd de vulling

* Smelt de witte chocolade au bain-marie.

* Laat de gesmolten chocolade afkoelen tot kamertemperatuur.

* Mix met de mixer de boter glad, voeg de roomkaas toe en mix tot een glad mengsel

* Voeg nu de afgekoelde maar nog wel vloeibare chocolade toe.

* Snijd de twee cakes nog een keer door de helft, zodat je vier plakken hebt

* Vul de cake door op elke laag wat vulling te smeren en er de volgende plak op te leggen

* Als de laatste plak erop ligt, kan de hele taart gladgestreken worden

* Werk de taart af met rood fruit


Saai?

JACOBINE V/D BOS

Red velvet cake is een traditionele Amerikaanse taart. Een paar jaar geleden werd hij ook buiten Amerika ineens razend populair. Het leek mij altijd een wat saaie taart; ik dacht dat het gewoon rode cake met slagroom was.

Tot ik pas op het werk Red Velvet-petitfours moest maken op bestelling. Toen kwam ik erachter dat mijn gedachte niet klopte. De rode cake is eigenlijk gewoon chocoladecake.

Toen ik hem voor het eerst gemaakt had, heb ik mezelf helemaal misselijk gegeten. Zo lekker is deze taart! En ja, als er chocolade in zit, kan ik er natuurlijk ook gewoon niet afblijven.

De taart is best machtig. Vandaar de afwerking met rood fruit, dat is erg lekker en het zorgt voor een frisse smaak.

Dit artikel werd u aangeboden door: Terdege

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.

Bekijk de hele uitgave van woensdag 13 juni 2018

Terdege | 196 Pagina's

Traditioneel Amerikaans

Bekijk de hele uitgave van woensdag 13 juni 2018

Terdege | 196 Pagina's