+ Meer informatie

IN DANKBARE HERINNERING AAN ALPHONS HUBERT JOHAN SCHWARTZ

2 minuten leestijd

Eerst nu kunnen we op deze plaats aandacht geven aan de lege plaats, die in het comité ter voorbereiding van ouderlingen- en diakenconferenties is ontstaan door het overlijden van Phons Schwartz op 7 Juni 1999. Toen ontviel hij aan zijn vrouw Nel en aan zijn kinderen, aan de kerkelijke gemeente van ‘s-Gravenhage - Rijswijk en eigenlijk ook aan de christelijke gereformeerde kerken als geheel, die hij met de hem geschonken inzichten en ervaring in verschillende sferen heeft mogen dienen.

Het bericht van het heengaan van onze goede vriend en broeder wekt bij allen die hem hebben gekend en met hem hebben samengewerkt grote verslagenheid. In het kerkblad voor het westen, in het bestuur waarvan Phons een prominente plaats innam, hebben we zijn gedachtenis geëerd als van een diep gelovig mens, die met de dingen van geloof en leven op heel consciëntieuze wijze omging en uit wiens woorden altijd oprechte vroomheid sprak. Daarvan waren ook altijd zijn bijdragen aan het werk van ons comité doortrokken. Uit alles sprak dat hij het werk ten dienste van Christus’ kerk deed met een hart dat aan de dienst van God oprecht verbonden was. Als het om heel wezenlijke dingen ging toonde hij dat in principiële vasthoudendheid, die voor het karakter en zijn optreden door de jaren heen steeds kenmerkend is geweest en onder de broeders respect afdwong. Ik zal zijn gezelschap op weg naar de vergaderingen van het comité missen en het comité zijn aanwezigheid daarin.

Trooste God zijn vrouw en kinderen met de troost, die wij hen niet kunnen bieden, maar die in de Heilige Schrift wordt beloofd aan allen die hopend op de Here wachten.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.