+ Meer informatie

Comapatiënte mevr Stinissen overieden

Behandeling gestaakt

2 minuten leestijd

HAAKSBERGEN - Ineke Stinissen, de 47-jarige conapatiënte, die al vijftien jaar in coia lag is 19 jan. j.l. in Het Miedenbroek te Haaksbergen overleden. Hier•ee is een einde gekoien aan de lange juridische strijd oi haar leven.

haar pleit voor het leven van ievr. Stinissen. Later kreeg ze bijval van onverwachte zijde, nl. van de 15-jarige zoon, bij wiens geboorte ievr. Stinissen in coia geraakte.

Niet hervat
Haar echtgenoot Berard Stinissen ijverde al geruite tijd voor beëindiging van haar leven. Oidat Het Hiedenbroek hier nieti mee insteide, spande hij een kort geding aan.

Zoon
Nadat het gerechtshof na lange tijd de uitspraak deed dat de voedings- en vochttoevoer gestopt tocht worden, en Het Hiedenbroek accoord ging, twa» de NPV in actie, Zij kreeg in eerste instantie geen bijval voor Toch bleef het gerechtshof bij haar standpunt dat de toediening van voedsel en vocht gestaakt tocht worden, oidat gezien wordt als tedische behandeling. Zo kreeg de patiënte vanaf 8 jan. j.l. geen vocht en voedsel teer toegediend, en is zij op 19 jan. 'in alle rust" overleden. De directeur van het verpleegtehuis fortuleerde het zo: "Onze besluitvoming was, zo zorgvuldig als het iogelijk was, en dit was onder gegeven Oistandigheden voor alle betrokkenen het beste.'

Houding in het verkeer
Het voorstel van «inister Ritzen van onderwijs Oi Engels te gaan spreken op de universiteiten is in de Tweede Kamer slecht gevallen. Dit idee was voorgesteld oi «eer studenten naar de Nederlandse universiteiten te trekken. Het bezwaar ertegen was o.i. dat er een verzwakking zou komen van de Nederlandse taal. De Tweede Kater vond dit wat te ver gaan.

Bezoek
Ue hebben een paar weken geleden bezoek gehad van een twintigtal Poolse boeren. Zij werden door hun landbouworganisatie naar ons land gestuurd ut ideeën op te doen voor de aanpak van de landbouw in Polen. Zij werden ondergebracht bij boeren in Zevenhuizen (Groningen). Op die manier konden ze het boerenbedrijf van binnen en bui ten leren kennen.

Beugels
Door het dragen van een beugel zou je minder vatbaar zijn voor tetaalallergie. Een belangrijke oorzaak van het ontstaan van overgevoeligheid is het taken van gaatjes in de oren. Daaroi toet, aldus drs. K. Vreeburg, het dragen van oorbellen voor kleine kinderen worden afgeraden. Naar door het dragen van een beugel zou je in een zekere sate ittuun worden.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.