+ Meer informatie

Nieuwe rellen W-Jordaanoever

1 minuut leestijd

TEL AVIV — Met stenen gooiende Palestijnse jongeren en Israëlische troepen zijn maandag op de bezette West-oever slaags geraakt, terwijl op de bezette Golanhoogte vijf vooraanstaande Arabieren zonder proces drie maanden gevangenisstraf kregen opgelegd, omdat zij hun mede-arabieren zouden hebben opgeruid om in verzet te komen tegen het Israëlische gezag.

De Israëlische radio meldde dat soldaten traangasgranaten gebruikten om bij de universiteit in Nabloes demonstrerende studenten te verwijderen. In Ramallah, in het zuiden, blokkeerden jongeren de straten met brandende autobanden en zwaaiden met Palestijnse vlaggen. De studenten eisten dat een einde wordt gemaakt aan de bezetting van de West-oever.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.