+ Meer informatie

"Kerkinformatie" is 'honderd' jaar

1 minuut leestijd

LEUSDEN - Het blad "Kerkinformatie", het huisorgaan van de Gereformeerde Kerken, herdenkt volgend jaar zijn honderdjarig bestaan, zo doet de gereformeerde archiefdienst in het jongste nummer van dit tijdschrift geloven.

Kerkinformatie nummer één, toen nog Kerkblad geheten, verscheen in 1892. Het blad werd toentertijd gevuld met „min of meer officiële mededelingen vanuit de plaatselijke kerken, classes, provinciale synoden en de generale synode", meldt archivaris C. J. de Kruijter.

De Kruijter constateerde dat het er met het weekblad al heel snel slecht voorstond. Aan de generale synode moest in 1896 worden gerapporteerd dat het tekort telkens toenam. Vanaf 1900 zat er dan ook nog maar één uitgave per maand in. In 1914 werd de uitgave gestaakt.

Pas vanaf 1971 verscheen het huidige "Kerkinformatie". Het doel van deze maanduitgave is nog steeds het bekendmaken van officiële mededelingen van de generale synode.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.