+ Meer informatie

Syrische raketten moeten uit Libanon

Peres en Begin eensgezind over crisis

1 minuut leestijd

JERUZALEM — De Israëlische premier Menachem Begin en oppositieleider Shimon Peres hebben zondag eensgezind verklaard dat zonodig geweld moet worden gebruikt om de Syrische SAM-raketten uit Libanon te verwijderen, als diplomatieke middelen tekortschieten.

Begin heeft zijn politieke tegenstander zondag uitvoerig ingelicht over de toestand in Libanon. Na afloop zei Peres dat de premier en hij het volkomen eens zijn over de kwestie van de Syrische raketten: ze bedreigen de -veiligheid van Israël en Israël is gerechtigd alle noodzakelijke maatregelen te nemen om de Bekaavallei te zuiveren van de SAM-raketten, die een bedreiging betekenen voor Israëlische vliegtuigen. , Dat doel moet eerst met diplomatieke middelen nagestreefd worden, maar Peres betwijfelde of de Syriërs daarvoor zullen zwichten. Daarom kan het gebruik van geweld niet worden uitgesloten. Volgens de Israëlische radio hebben verscheidene ministers aangedrongen op militaire maatregelen omdat ze geen heil verwachten van diplomatieke initiatieven. Maar uiteindelijk besloot het Israëlische kabinet in meerderheid premier Begin meer tijd te gunnen voor zijn diplomatieke inspanningen. De Israëlische radio meldde ook dat de militaire censuur alle berichten 'den bedoelde. Hij wees tegenhoudt die betrekking hebben op schrikkelijke ramp" die hét Israëlische leger.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.