+ Meer informatie

LPF'ers Nawijn, Odink en Phoa willen op kieslijst

1 minuut leestijd

DEN HAAG - Naast demissionair minister Nawijn (Vreemdelingenzaken en Integratie) stellen de staatssecretarissen Odink (Landbouw) en Phoa (Sociale Zaken) zich beschikbaar voor een plekje op de kandidatenlijst van de Lijst Pim Fortuyn.

De andere LPF'ers, minister De Boer (Verkeer en Waterstaat) en de staatssecretarissen Van Eijck (Financiën) en Van Leeuwen (Cultuur en Media), haken af.

Gisteren sloot de kandidaatstellingstermijn van de LPF. Ongeveer 2000 mensen hebben gesolliciteerd. Het bestuur stelt over een week de lijst voor de verkiezingen vast. De leden bekrachtigen die op 23 november. Nawijn is beoogd lijsttrekker.

De blikvangers onder de staatssecretarissen, Van Eijck en Van Leeuwen, zien niets in een kamerlidmaatschap.

Van Eijck gaat terug naar de Erasmus Universiteit. Van Leeuwen wil zich op de achtergrond blijven inzetten voor de LPF en is wel beschikbaar voor een post in het kabinet.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.