+ Meer informatie

Meer vragen om hulp na bezoek Japanse premier

1 minuut leestijd

DEN HAAG (ANP) - Hulpverlenende instellingen voor oorlogsgetroffenen hebben een aanzienlijke toename van de vraag naar hulp van Indische oorlogsgetroffenen geconstateerd na het bezoek van de Japanse premier aan ons land in Juli. Ongeveer 1500 mensen zochten hulp na de commotie rond het bezoek van premier Kaifu.

Dit blijkt uit een onderzoek dat de Stichting Icodo (Informatie Coƶrdinatie Orgaan Dienstverlening Oorlogsgetroffenen) heeft verricht onder ruim 50 organisaties die zich bezig houden met hulpverlening aan Indische oorlogsgetroffenen.

De Stichting Pelita, de professionele hulpverlenende instelling voor Indische oorlogsgetroffenen, kreeg ongeveer 300 verzoeken om hulp. Opvallend is de sterk emotionele lading van de reacties, die vooral afkomstig zijn van bekende cliƫnten. Er is sprake van grote boosheid: mensen ervaren de gebeurtenissen rond het bezoek van de Japanse premier als krenkend en als teken van onbegrip, aldus Icodo.

Verkoop en Installatie Mam

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.