+ Meer informatie

Overleg over zuivel-CAO vastgelopen

1 minuut leestijd

UTRECHT De onderhandelingen over een nieuwe CAO voor de ongeveer 22.000 werknemers in de zuivelindustrie, die een looptijd moet krijgen van april 1981 tot en met maart 1982, zijn maandag vastgelopen.

Dit heeft een woordvoerder van de voedingsbond FNV meegedeeld. De voedingsbond en de industriebond FNV hebben een aantal eisen op tafel gelegd zoals een loosverhoging om de koopkracht tot modaal te kunnen handhaven, een studie naar de mogelijkheid van een kortere werkweek voor mensen in ploegendiensten en andere arbeidtijdverkortende maatregelen.

De werkgevers zeggen volgens de vakbondswoordvoerder, dat ze alleen maar ā€˛ruimte" hebben voor de automatische prijscompensatie en een extra vakantiedag. Ze zullen de eisen van de FNV-bonden nog aan hun achterban voorleggen, maar ze verwachten daar zelf weinig resultaat van.

De onderhandelaars komen in mei weer bij elkaar. Als de werkgevers dan niet meer bieden, zullen de FNV-bonden gaan proberen, hun wensen via onderhandelingen per onderneming verwezenlijkt te krijgen.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.