+ Meer informatie

Om niet

1 minuut leestijd

Alles waar wij maar het minste heil van gewacht hadden moet ons geheel ontvallen zijn zo dat wij, waarlijk gans arm en ontbloot werden en wij niets behielden dan een ziel, die ter enenmale verlegen, red- en radeloos was, en die met de verloren zoon moest uitroepen: ik verga!

Hiertoe moet zich nu de algenoegzame Middelaar Christus Jezus op een geestelijke wijze en bij Zijn eigen licht, aan onze zielen, door middel van het Woord ontdekt hebben in Zijn volstrekte noodzakelijkheid, volle bekwaamheid, algenoegzaamheid en toegenegenheid om ons arme, goddeloze, verlegene en verloren zondaars, om niet, uit Zijn genade zalig te maken, en van alle onze zonden te rechtvaardigen, te heiligen en volkomenlijk te verlossen.

Th. v. d. Groe

(Tiental Leerredenen)

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.