+ Meer informatie

Boordschutter weer naar Amerika

1 minuut leestijd

BARENDRECHT — De boordschutter van de in 1945 te Barendrecht neergestorte bommenwerper is weer teruggekeerd naar zijn woonplaats in Amerika. Hij 'was drie weken te gast in de gemeente Barendrecht.

In een brief aan het bestuur en de inwoners van Barendrecht spreekt hij zijn dank uit voor de vele geschenken waaronder diverse onderdelen van het neergestorte vliegtuig die door Barendrechtse inwoners uit het wrak werden gehaald. In zijn brief zegt hij onder meer: Mijn vrouw en ik waren erg onder de indruk van het feit dat wij aanwezig mochten zijn bij de viering van de verjaardag van uw koningin en de herdenking van de mensen die hun leven gaven voor de vrijheid van uw mooie land. Wij wensen u allen het allerbeste toe voor de toekomst van Barendrecht en de toekomst van uw mooie gastvrije land. God zegene u allen, aldus de voormalige schutter.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.