+ Meer informatie

SpiekbrieQes in toOetrollen

1 minuut leestijd

ROTTERDAM — Bij de medische faculteit van de Erasmusuniversiteit in Rotterdam is een ernstige vorm van examenfraude aan het licht gekomen.

Gebleken is dat een aantal studenten op de toiletten spiekbriefjes verstopte in reserve-toiletroUen en afvalzakjes voor damesverband. De zaak kwam aan het rollen doordat prof. dr. M. W. van Hof van fysiologie argwaan kreeg over het feit, dat tegen het eind van het tenta'men er een grote loop naar de toiletten ontstond, zo meldt het universiteitsblad Quod novum.

Als de studenten van het toilet kwamen begonnen zij plotseling heel snel te schrijven. Het was de hoogleraar ook al opgevallen, dat hoewel de studenten vaak heel verspreid in de zaal^aten zij ongebruikelijke antwoorden gaven met vaak dezelfde zinsnede er in.

Er werd een val opgezet, door tijdens het examen een aantal toiletten af te sluiten en te doorzoeken. In een brief aan het faculteitsbestuur heeft prof. Van Hof gevraagd de toiletten voortaan tijdens examens te controleren. Dit was vroeger gebruikelijk. Het faculteitsbestuur heeft de brief van de hoogleraar op grote schaal binnen de faculteit verspreid in de hoop dat dit voldoende zal zijn om dergelijke praktijken de kop in te drulucen.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.