+ Meer informatie

Initiatief voor algeheel rookverbod

1 minuut leestijd

OTTAWA (UPI) - Gezondheidsorganisaties uit Noord-Amerika en Europa hebben vrijdag in de Canadese hoofdstad Ottawa een initiatief gelanceerd dat ertoe moet leiden dat in het jaar 2000 (of zo veel eerder als mogelijk) een rookverbod is ingesteld op alle nationale en internationale vluchten.

Ken Kyle, voorzitter van de Canadese Kankerbestrijding, kondigde het initiatief in Ottawa aan met -de woorden: „De bevrijding van alle vliegreizigers is begonnen". Het is de bedoeling dat functionarissen van gezondheidsorganisaties bij regeringen en internationale instellingen, waaronder de Internationale Burgerluchtvaart Organisatie, gaan aandringen op rookvrije vliegreizen.

Volgens Kyle is een meerderheid van de vliegreizigers nu al voorstander van een rookverbod. Het initiatief voor rookvrije vluchten werd in Ottawa geopenbaard omdat de Canadese regering al in 1988 een rookverbod heeft uitgevaardigd op nationale vluchten die korter duren dan twee uur. Vorig jaar is het verbod uitgebreid naar alle nationale vluchten. In de Verenigde Staten zijn eveneens rookbeperkingen op nationale vluchten aangebracht.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.