+ Meer informatie

Zilveren bruiloft (2)

1 minuut leestijd

MONTE CARLO - In de vijfentwintig jaar van hun huwelijk hebben Rainier en Grace hun deel van moeilijkheden gehad. Toen prinses Caroline haar ouders meedeelde dat ze wilde trouwen met de Franse zakenman Philippe Junot, 17 jaar ouder dan zij en met een slechte reputatie waren de prins en prinses ontsteld. Zij eisten echter alleen maar dat ze een jaar met trouwen zou wachten, hopende dat de romance in die tijd zou passeren. Het gebeurde niet en een huwelijk volgde in 1978. Junot verviel na de wittebroodsweken in zijn oude patroon van het aflopen van nachtclubs en het knipogen naar vrouwen en het huwelijk liep op de klippen.

Óver de troonopvolger, de 22jarige prins Albert zegt Rainier dat zijn verhouding tot hem zo goed is dat zij meer is dan die van vader en zoon.

Over de 16-jarige prinses Stephanie valt niet meer te'zeggen dan dat een keer is tegengesproken moeten worden dat ziJ bevriend was met de Spaanse popzanger Michael Bosé.

Prinses Grace is bij haar 25* jarig huwelijksfeest alleen nog boos wanneer zij weer eens leest dat ze erg ziek is of erg ongelukkig en dat haar huwelijk met Rainier „gearrangeerd" werd. Ze overweegt nog wel eens roddelbladen aan te klagen, maar dan schrikt ze terug voor de tijd die daarin gaat zitten en de waardigheid die aan iets onwaardigs wordt verleend.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.