+ Meer informatie

rHIHsi

1 minuut leestijd

sen laten weten dat zijn land mogelijk op het aanbod zal ingaan.

„De regering van El Salvador is geneigd het bemiddelingsvoorstel van Mexico om een oplossing te bieden voor onze problemen te aanvaarden", zo liet Jaime Alberto Lopez weten. „Hoewel nog geen concrete onderhandelingsvoorstellen zijn gedaan zou zo'n voorstel een grote stap vooruit zijn op weg naar vrede. En dat is wat het Salvadoriaanse volk eigenlijk alleen maar wil".

Lopez verklaarde dat zijn regering éen dialoog wil met leden van het Democratisch Revolutionaire Front (FDR) dat het regime van president José Napoleon Duarte weigert te aanvaarden. Hij sloot echter besprekingen met de nationale bevrijdingsbeweging Farabundi Marti op voorhand uit. Farabundi Marti is de overkoepelende organisatie van vijf guérrillagroeperingen die het burgerlijk-militaire bewind in El Salvador gewapenderhand omver willen werpen.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.