+ Meer informatie

Weer communiqué over Ciro Cirillo

1 minuut leestijd

NAPELS — De Italiaanse stadsguerrilla-groepering Rode Brigades die de Napolitaanse politicus Ciro Cirillo eind april ontvoerden hebben dinsdagavond een verhoging geëist van de uitkering voor werklozen in Zuid-Italië.

In hun vijfde communiqué sinds de ontvoering van Cirillo richtten de Rode Brigades zich tot de „georganiseerde beweging voor werklozen" die een aantal van de werklozen vertegenwoordigt die hun baan verloren sinds de aardbeving van vorig jaar november. De werkloosheidsuitkeringen in Italië zijn doorgaans uiterst laag. De Rode Brigades eisten ook dat de tweede huizen van rijke mensen aan de daklozen zouden worden toegewezen.

Enkele uren voor de Rode Brigades deze eisen bekend maakten nam het Italiaanse parlement een noodwet aan die ruim 20 miljard gulden toekent aan de door de aardbeving getroffen streken voor reconstructiewerkzaamheden. Voor het bouwen van 20.000 huizen voor 100.000 Napolitanen is bijna vier miljard gulden uitgetrokken. De regering moet een deel van dit geld nog lenen in het buitenland. Een ander deel komt uit de opbrengsten van een speciale belasting.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.