+ Meer informatie

Schutter Nijmeegse disco opgepakt

1 minuut leestijd

NIJMEGEN/HOOFDDORP - De politie Kennemerland heeft zaterdagmorgen vroeg in Hoofddorp een 29-jarige man aangehouden op verdenking van het doodschieten van de portier van de Nijmeegse megadisco The Matrixx. Bij de schietpartij raakte een tweede portier zwaargewond.

Het Nijmeegse rechercheteam beschikte over informatie dat de verdachte rond halftwee 's nachts in een horecagelegenheid in Hoofddorp zou zijn. Daar vlak bij troffen politiemensen hem inderdaad aan. De man gaf eerst een valse naam op, maar na overleg tussen de korpsen van Kennemerland en Nijmegen bleek dat hij toch de gezochte persoon moest zijn.

De mogelijke schutter is zaterdagmorgen overgebracht naar Nijmegen en daar in de cel opgesloten. Hij is nog niet verhoord en heeft ook nog geen verklaring afgelegd over de gebeurtenissen in The Matrixx. De politie beschikte al vrij snel over zijn identiteit, maar heeft bijna een week naar de ondergedoken man moeten zoeken.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.