+ Meer informatie

Hardhandig

1 minuut leestijd

IZMIR --1 Èen militair tribunaal heeft donderdag 187 arbeiders van een aan de staat toebehorend textielbedrijf wegens het deelnemen aan een opstand in het bedrijf veroordeelt tot gevangenisstraffen variërend van twee tot 29 jaar. De aanklacht luidde onder meer: het illegaal bezetten van de fabriek, het beschadigen van eigendommen van de staat en het plegen van gewapend verzet tegen politie en militairen.

De gebeurtenissen in de fabriek hadden, in februari vorig jaar, geleid tot twee ernstige straatgevechten waar vier mensen bij werden gedood. De meeste arbeiders waren symphatisanten van de thans opgeheven radikale linkse federatie van Revolutionaire Arbeidersbonden, DISK.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.