+ Meer informatie

Problemen rond de ^leine kernen (II)

1 minuut leestijd

PUTTEN — Boerderijen, weilanden. Bomen. Een paar winkels. Enkele burgerhuizen. Met deze woorden zijn de kleine kernen Huinen en Veenhuizerveld bij Putten te typeren. Voeg hier nog bij rust, karakter en gemeenischapszin en een landelijk beeld rijst voor ons oog op.

^'afiU^iVon onze streekredactiej "" Ih de wei grazen koeien, op de akkers staat het koren, goudgeel in de zonneschijn. Kronkelige weggetjes, soms nog zand, leiden naar de tussen het lover verscholen boerderijen, waar alles nog net zo toegaat als vijftig jaar geleden. .Maar het is slechts het uiterlijk. •Jfiuinen en, Veenhuizerveld zijn in beweging. Dè winkels zijn gemoderniseerd en teren in de zomermaanden' vooral op de vakantiegangers, die mede het beeld van deze streek veranderden. Maar zij niet alleen, ook de stedelingen, die zich hier vestigden en de boeren, die hun bedrijf gemechaniseerd hebben en grote schuren voor varkens en kalveren hebben neergezet. Het karakter van deze kleine kernen verandert.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.