+ Meer informatie

Geen F-16's of troepen naar Golf

2 minuten leestijd

De bewindsman is evenmin van plan om grondtroepen naar SaoediArable te verschepen, tenzij de Verenigde Naties daar om zullen vragen. .,Uitbreiding van de Nederlandse steun is op dit moment niet aan de orde".

Minister Ter Beek brengt deze week een bezoek aan de Straat van Hormoez. Daar opereren de Nederlandse fregatten Witte de With en Pieter Florisz al bijna een maand. De &wwroom: bewindsman heeft overnacht in de Egyptische hoofdstad Cairo. Vandaag vliegt hij door naar Aboe Dhaby. de hoofdstad van de Verenigde Arabische Emiraten. Daar wordt hij ontvangen door de president, sjeik Zaïd. Morgen en vrijdag verblijft de minister aan boord van de Nederlandse schepen.

Ter Beek is van mening dat Nederland voorlopig meer dan genoeg heeft gedaan. „Wij hebben al twee fregatten gestuurd en wij zijn bereid een bevoorrradingsschip beschikbaar te stellen. Wij hebben bovendien beschermingspakken geleverd. Er bevinden zich Stinger-teams aan boord van Belgische mijnenjagers. Ook de Denen hebben Nederlandse Stingers aan boord. Ik vind daarom het zenden van grondtroepen niet aan de orde", aldus de bewindsman gisteren in Cairo.

Ter Beek is niet van plan om met sjeik Zaïd te praten over stationering van Nederlandse vliegtuigen op het grondgebied van de Emiraten. „Wij hebben een politiek signaal afgegeven. Wij hebben heel nadrukkelijk de bereidheid getoond om mee te doen aan het effectueren van een luchtembargo voor Irak. Maar dan moeten die vliegtuigen wel een taak hebben.", zo luidde het commentaar van de minister.

Nu kunt u uw kostbaarheden beter beschermen dan ooit. Met de professionele Van Dool rolluiken voor uw ramen en deuren. En met beveiligen houdt het niet op... I Want door die dikke Van Dool rolluiken isoleert u gelijk uw ramen en deuren tegen kou (of warmte natuurlijk). Nodig Van Dool eens uit... voor 'n deskundig advies en 'n vrijblijvende offerte. Bezoek ook eens onze stand op de permanente bouwbeurs in V\/addinxveen. Sparinglaan 6.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.