+ Meer informatie

Loonmatiging

1 minuut leestijd

Daarna wordt de strijd verplaatst naar de cao-onderhandelingen en nemen de afzonderlijke bonden de fakkel over. Hoewel Hofstede voortdurend spreekt over reparatie via de collectieve arbeidscontracten, vermijdt hij alle schijn van een pleidooi voor doorbreking van de loonmatiging. „De vakbeweging heeft de achterliggende jaren voorzichtig geopereerd aan het loonfront. We herinneren ons allemaal maar al te goed dat in de jaren zeventig onder invloed van de loon-prijsspiraal de werkloosheid snel groeide. Ik denk dat de bonden in het algemeen onderkennen dat terughoudendheid is geboden, omdat ze hun gedrag anders later moeten bekopen met een oplopende werkloosheid. Het zal dus wel meevallen met de omvang van de loonstijgingen, denk ik en hoop ik. De soep wordt nooit zo heet gegeten als zij wordt opgediend".

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.