+ Meer informatie

WIJD Een nacht in El Salvador

1 minuut leestijd

CINQUERA — De ,',Cruz Verde" ambulance reed Cinquera binnen in de schemering. Vrouwen en kinderen met smerige gezichten en op blote voeten omringden het voertuig. Het was een 15 jaar oude, vee! gebruikte Chevrolet stationcar, met een groen kruis aan beide kanten. De dorpelingen haastten zich de jonge in overalls gestoken vrijwilligers te begroeten, toen deze uitstapten.

De paramedici van het Groene Kruis (Cruz Verde), een groep van de sociale dienst, zijn de enige regelmatige bezoekers van Cinquera, waar sinds vier maanden linkse guerrillastrijders tegen de regeringssoldaten van dit kleine Centra'alamerikaanse land vechten. De jongens van het Groene Kruis brengen zowel medicijnen als voedselzakken met tarwemeel voor tortillas, suiker en een paar zakken bonen. Het is niet veel, maar genoeg om de dorpelingen te voeden tot, een week later, de volgende Cruz Verde ambulance komt.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.