+ Meer informatie

Oekraïense Kerk bemoedigd door overleg Moskou

1 minuut leestijd

ROMEMOSKOU - Het hoofd van de Oekraïens-Katholieke Kerk, kardinaal Iwan Miroslav Lubachiwsky, vindt het bemoedigend dat de Russisch-Orthodoxe Kerk de leden van zijn kerk nu toestaat in het kader van de Rooms-Katholieke Kerk hun eigen kerk op te bouwen. Hij hoopt dat hij zelf aan de voortzetting van de gesprekken tussen het Vaticaan en de Orthodoxe Kerk in Moskou en Lwov kan deelnemen.

Een delegatie'van het Vaticaari onder leiding van de oude en nieuwe voorzitter van de raad voor de eenheid onder de christenen, kardinaal Johannes Willebrands en aartsbisschop Edward Cassidy, sloot woensdag besprekingen met de RussischOrthodoxe Kerk in Moskou af. De delegaties kwamen overeen dat de betrekkingen tussen de Orthodoxe Kerk en de Oekraïense Kerk, die in 1946 door Stalin werd gedwongen op te gaan in de Orthodoxe Kerk, moeten worden „genormaliseerd".


De problemen in de relatie tussen beide kerken moeten „in het licht van het Evangelie en in de geest van de broederlijke dialoog" worden opgelost, aldus een verklaring die woensdag na afloop van de besprekingen werd gepubliceerd. Tijdens het overleg hebben vertegenwoordigers van de Oekraïens-Katholieke Kerk en de Russisch-Orthodoxe Kerk voor het eerst sinds 1946 met elkaar gesproken.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.