+ Meer informatie

ÏBedrijvencentnim in Papendrecht geopend

lii, In voormalige bibliotheekcentrale

2 minuten leestijd

PAPENDRECHT — Burgemeester M. Soetendal heeft gistermiddag bedrijvencentrum het Huygénshuis aan de Constantijn Huygenslaan in Papendrecht officieel geopend. In het centrum dat is gevestigd in het voormalige onderko-

hibliotheekcentrale zijn zes jonge ondernemers gehuisvest. 'k Na het opgaan van de provinciale christelijke bibliotheekcentrale in de stichting centrale bibliotheekcentrale iii Rotterdam kwam het gebouw leeg te staan. Op initiatief van enkele jonge ondernemers heeft het pand nu een nieuwe bestemming gekregen: onderdak aan kleinschalige bedrijven. De zes jonge ondernemers in het Huygenshuis bieden elkaar regelmatig de helpende hand. Deze samenwerking draagt bij tot het kweken van een positieve ondememersmentaliteit waarop de economische recessie weinig invloed heeft, aldus de ondernemers in ejen uitgegeven persbericht. - De gemeente Papendrecht onderKent het belang voor goede voorzieningen voor jonge ondernemingen en stimuleert waar mogelijk initiatieven op dit terrein. Daarop reageerde bur^meester Soetendal spontaan toen men hem vroeg het Huygenshuis officieel te openen. Soetendal zei gisteren tijdens de opening dat het ondemerèersklimaat landelijk gezien gunstiger wordt. Ondanks de verzwakking van de laatste jaren is dit klimaat in Papendrecht altijd goed ge\^eest. Soetendal zei dan ook voor de jonge ondernemers in Papendrecht goede mogelijkheden te zien. gen de vele genodigden de bedrijvigheid in het Huygenshuis van binnen te bekijken en om tevens kennis te maken met de inwoners van het pand. HOORN Een technicus van hel „Museum Stoomtram Hoorn-Medemblik" neemt wat kolen op zijn stoomketel van „Bello". Deze beroemde stoomlocomotief, bekend van de spoorlijn Alkmaar-Bergen aan Zee, gaat geheel gereviseerd in augustus weer rijden op het toeristische lijntje Hoorn-Medemblik. De vernieuwde ketel wordt nu proefgestookt en later samengevoegd met het onderstel van de bejaarde loc.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.