+ Meer informatie

Claus heropent „Cannenburgh"

In zes jaar gerestaureerd

2 minuten leestijd

VAASSEN — Na een restauratieperiode van zes jaar is het kasteel Cannenburgh in het Gelderse Vaassen weer voor het publiek opengesteld. De officiële openingshandeling werd gisteren verricht door Z.K.H. Prins Claus. De restauratie heeft 6,4 miljoen gulden gekost.

Na trompetgeschal vanuit de toren verschenen in historische kledij gestoken ruiters. Daaronder was Maarten van Rossum, die in de geschiedenis van het kasteel een belangrijke rol bij de opbouw gespeeld heeft. Hij overhandigde prins Claus een zwaard, waarna deze met een slag het lint op de brug „door- i, knipte". Dit onder het toeziend oog van ; genodigden en in groten getale samengestroomde Vaassense bevolking. Ver- , volgens maakten de Prins en de geno- i digden een rondgang door het gerestaureerde slot.

Respect

Bij aankomst van prins Claus op het ; kasteelplein was onder anderen ter begroeting aanwezig de heer H. J. Beuker, burgemeester van de gemeente Epe, waaronder Vaassen valt. De prins werd vergezeld door mr. W. J. Geertsema, de Commissaris der Koningin in Gelderland. In zijn toespraak toonde dr. J. P. van Oosten Slingerland, voorzitter van het bestuur van de stichting Vrienden der Geldersche Kasteelen (de eigenaar van het kasteel) zich bezorgd over het gebrek aan middelen voor het toekomstig onderhoud. De voorzitter van de Vaassense VW bood een cadeau aan in de vorm van buitenverlichting, „die aan alle eisen voldoet en het kasteel in de schijnwerpers zal zetten."

Architect prof. dr. C. L. Temminck GroU zei dat bij de restauratie het uitgangspunt is geweest dat de geschiedenis in het kasteel zo veel mogelijk gerespecteerd diende te worden. De heer Van Oosten Slingerland overhandigde prins Claus het eerste exemplaar van een kleurrijke gids van het kasteel. De Prins kondigde aan zich als begunstiger van de stichting te zullen aanmelden.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.