+ Meer informatie

RPF: Aanval van CDA niet onverwacht

1 minuut leestijd

SCHOONHOVEN — „Reeds zes maanden lang heeft de RPF rekening gehouden met een frontale aanval van CDA-zijde op de groeiende aanhang die de RPF in brede lagen van de bevolking krijgt. Deze aanval is dan ook gekomen door de CDA-kopstukken drs. G. van Leijenhorst, minister J. de Koning en staatssecretaris J. Kraaijeveld-Wouters van emancipatie zaken".

Aldus de landelijke propagandaleider van de RPF, de heer C. J. Smits uit Zoetermeer, op een verkiezingsbijeenkomst van zijn partij en Schoonhoven. De heer Smits leverde ernstige kritiek op die heer Van Leijenhorst die meende dat de RPF niets nieuws te bieden heeft. „Dat kan van het CDA niet gezegd worden. Nog niet eerder is het in een christelijke politieke partij voorgekomen dat deze het door God geschonken leven door middel van de wet het voor iedereen mogelijk maakt dit te vernietigen".

En aangaande minister De Koning: „Wanneer minister De Koning meent dat een stem op de RPF een verloren stem is, dan stelt de RPF dat wanneer in 1977 nog eens 1800 Nederlanders meer hun stem aan de RPF hadden gegeven de mede door het CDA gesteunde abortuswet niet zou zijn aangenomen".

De heer Smits, die doorgaf dat de opiniemakers voor de RPF minstens twee zetels verwachten, deed tot slot een appèl op de regering het natuurrijke en unieke „Oostvaardersplassengebied" te sparen door het verleggen van de geplande spoorlijk Lelystad-Almere naar het zuiden van dit gebied.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.