Digibron cookies

Voor optimale prestaties van de website gebruiken wij cookies. Overeenstemmig met de EU GDPR kunt u kiezen welke cookies u wilt toestaan.

Noodzakelijke en wettelijk toegestane cookies

Noodzakelijke en wettelijk toegestane cookies zijn verplicht om de basisfunctionaliteit van Digibron te kunnen gebruiken.

Optionele cookies

Onderstaande cookies zijn optioneel, maar verbeteren uw ervaring van Digibron.

Bekijk het origineel

In de keuken

Bekijk het origineel

+ Meer informatie

In de keuken

2 minuten leestijd Arcering uitzetten

Couscous met groente 
Couscous is een Noord-Afrikaans gerecht dat wordt gemaakt van griesmeel van Durumtarwe. Couscous wordt gegeten met gestoofde groente en vlees, kip, of vis.

Het recept hebben we gemaakt met vegetarische tofu-reepjes maar met shoarmavlees is het ook heel lekker.

Ingrediënten (voor 4 tot 6 personen
1 pompoen
1 prei
2 uien
2 paprika’s
2 winterwortels
250 gr gedroogde abrikozen
1 pak couscous (verkrijgbaar bij de supermarkt)
olijfolie
beetje water
250 gr tofu-reepjes of shoarmavlees

Kruiden
1 tl gemalen kardamon
2 tl gemberwortel (Djahe, gemalen)
1 tl komijnzaad (Djinten, gemalen)
1 tl karwijzaad (Kummel, niet vermalen)
2 tl koriander (Ketoembar, gemalen)
2 tl koenijt (Kurkuma, gemalen)
2 tl kaneel
1 tl paprikapoeder
1 tl chilipoeder zout en gemalen zwarte peper

Bereiding
Meng alle kruiden in een kommetje. Schil de wortels en pompoen. Snijd de wortels in plakken en de pompoen in stukken. Snijd de prei in ringen en snipper de uien grof. Snijd de paprika’s in grote stukken en de gedroogde abrikozen in vieren. Verwarm een braadpan of wok en giet er 4 el olijfolie in. Bak het vlees of de tofu rondom bruin. Voeg alle groenten toe en bak ze even mee, totdat ze licht verkleuren. Giet zoveel water bij het mengsel, dat de groenten net onder water staan. Voeg driekwart van het kruidenmengsel toe, samen met de abrikozen. Meng de kruiden goed door de stoofpot en breng die aan de kook. Zet dan het vuur laag en laat de pot ongeveer 20 minuten stoven. Roer de stoofpot af en toe door en voeg eventueel naar smaak nog wat kruiden toe tijdens het stoven. Bereid de couscous volgens de gebruiksaanwijzing. Schep, wanneer de stoofpot gaar is, de couscous in een ruime schaal en schep de groentenstoofpot rondom. Eet smakelijk!


Winterse minestronesoep

Ingrediënten (voor 4 personen)
l 1 groot blik peulvruchten, eventueel gemengd.
l 1 pot pastasaus (300 gram) op basis van tomaten.
l 7,5 dl hete kippenbouillon
l 100 gram pasta voor in de soep (voor kinderen is letterpasta leuk

Bereiding
l Laat de bonen uitlekken en doe ze in een pan met de pastasaus en de hete bouillon.
l Breng de soep aan de kook en strooi er de pasta in.
l Laat de pasta meekoken volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking en haal de pan van het vuur als de pasta gaar is.
l Schenk de soep in soepkommen of in diepe borden.

Dit artikel werd u aangeboden door: Terdege

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.

Bekijk de hele uitgave van woensdag 17 februari 2010

Terdege | 108 Pagina's

In de keuken

Bekijk de hele uitgave van woensdag 17 februari 2010

Terdege | 108 Pagina's