+ Meer informatie

Bouw centrale zit tegen in Amsterdam

1 minuut leestijd

AMSTERDAM —Het Amsterdamse GEB verwacht, dat de uitbreiding van de elektriciteitscentrale aan de Hemweg een jaar vertraging zal ondervinden als gevolg van ernstige moeilijkheden bij het maken van de funderingen.

Het werk ligt al twee maanden stil nadat geconstateerd was, dat de heipalen waren gaan werken en de zware betonfundering voor de nieuwe (7e) produktie-eenheid horizontale verschuivingen vertoonde. Ook is gebleken, dat de palen onvoldoende draagvermogen hebben. Onderzoekingen hebben uitgewezen, dat de verschuivingen veroorzaakt werden door een te hoge waterspanning in de diepere grondlagen.

De eenheid bad op 1 december 1977 gereed moeten zijn. Thans wordt gehoopt op 1 december 1978. Adjunctdireoteur ir. H. C. Ehremburg van het GEB zei, dat de directie extra kosten van de stagnatie op 10 miljoen worden geraamd.

Het is nog niet zeker of de problemen kunnen worden opgelost met een aanvullende fundering of dat een geheel nieuwe fundering moet worden gelegd. Volgens ir. Ehrenburg wordt rekening gehouden met de mogelijkheid, dat een eventueel nieuwe fundering iets zal moeten opschuiven.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.