+ Meer informatie

Hardnekkige vlek

2 minuten leestijd

Het is eerlijk om af te sluiten met een minder prettige eigenschap van koffie. Koffie heeft geen enkele verwantschap met verdwijnende inkt. Integendeel, het kan lelijke vlekken geven. Door de vlek direct uit te spoelen met koud water, valt er vaak nog wel wat te redden. Als dit niet helpt, kan de vlek opgelost worden in een vlekkenpasta. Bij een hardnekkige vlek zal de stomerij uitkomst moeten bieden.

Het kan ook dat de koffiekleur erg goed bevalt. Dat komt dan goed uit, want het verven met plantaardige kleurstoffen is weer helemaal in. Verwijder eerst de vlek om donkere randen re voorkomen. Bind een kilo koffieprut in een lapje stof. Kook het koffiebuiltje een uur in twee liter water. Leg nu het kledingstuk erbij en laat dit een half uur koken. Los drie eetlepels zout en een eetlepel soda op en gooi dit bij het verfbad. Laat het geheel nu nog een half uur doorkoken. Spoel het kledingstuk onder de koude kraan uit en laat het drogen. Vooral witte kleding leent zich uitstekend voor een koffiebad. En wat is er voor een echte liefhebber eervoller dan de kleuren te dragen van zijn geliefkoosde koffie? weg 7,6732 GK Harskamp; A. Pruijs, Revelsant 8, 8303 ZD Emmeloord; C. E. Hotting, P. Pauwstraat53,1501 TB Zaandam; J. Koers, Hogeweg 6a, 8278 BC Kamperveen; J. Boele, Mijzijde 104, Kamerik; Joanne Duine, Boezem weg 42, 3247BBDirksland.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.