+ Meer informatie

Sluiting dreigt voor christelijke school Oekraïne

1 minuut leestijd

ODESSA - Het bestuur van de christelijke open universiteit van Odessa (in Oekraïne) vreest dat de lokale justitie alles in het werk zal stellen om de universiteit te kunnen sluiten.

Justitie trok onlangs een rechtszaak in tegen de universiteit voor economische en humanitaire wetenschappen, maar dat heeft de vrees bij het bestuur in Odessa niet weggenomen. Volgens de decaan van de theologische faculteit, Pjotr Pavljuk, is de identiteit van de christelijke universiteit de belangrijkste reden voor de moeilijkheden. "Als dit een orthodoxe universiteit was geweest, zouden we niet zulke problemen hebben." Daarnaast weigert de universiteit smeergeld te betalen aan de overheid. "Dat komt onze situatie ook niet ten goede. Oekraïne is een zeer corrupt land." De reden van vervolging is officieel dat de leerinstelling geregistreerd staat in Rusland en niet in Oekraïne.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.