+ Meer informatie

Rel rond directeur gevangenis R'dam

1 minuut leestijd

ROTTERDAM- Hel personeel van het Rotterdamse Huis van Bewaring aan de Noordsingel heeft bij monde van de dienstcommissie het vertrouwen in directeur C. Zoetmulder opgezegd. Ook zijn relatie met de twee adjunct-directeuren is slecht. Een van hen. Th. Koster, is na een dienstverband van zeven weken op non-actief gesteld. Met behulp van het ministerie van justitie wordt voor de andere adjunct-directeur. M. d' Ancona. een oplossing gezocht.

De dienstcommissie schrijft namens het personeel aan het ministerie dat de algemeen directeur zijn grenzen te vaak en te ver heeft overschreden. Op het ministerie erkent men dat er sprake is van een vertrouwenscrisis in het Rotterdamse Huis van Bewaring.

Het personeel is van mening dat Zoetmulder management bedrijft op een wijze die met meer in deze tijd past. Zo zou hij de pas opgeknapte werkkamer van zijn voorganger voor 30.000 gulden hebben laten verbouwen. „En dat terwijl er aan douches en riolering in het gebouw het nodige schort", zegt de dienstcommissie. Ook zou Zoetmulder bij de benoeming van een sportleraar het personeel tegen zich in het harnas gejaagd hebben door een ander te passeren.

Zoetmulder is de vijfde directeur in tien jaar. Het ziekteverzuim is hoog in het Huis van Bewaring. Het departement doet over de inhoud van de vertrouwenscrisis geen mededelingen. Ook het personeel hult zich in stilzwijgen. Men beroept zich op de afgesproken procedure met de dienstcommissie.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.