+ Meer informatie

Bhagwan ziek in Zwitserland

1 minuut leestijd

MÜNCHEN — De Indische goeroe Bhagwan Shree Rajneesh is om gezondheidsredenen naar Zwitserland gevlogen en is voornemens zich verder te laten behandelen in de Verenigde Staten. Dat heeft de sektenspecialist van de Evangelische Kerk van Beieren meegedeeld.

Dominee Friedrich-Wilhelm Haack heeft — op grond van berichten in Indiase kranten — verklaard dat de ziekte van Bhagwan van ernstige aard is. In het Bhagwan-centrum in het Indiase Poona is volgens hem een zeer besmettelijke ziekte uitgebroken. Het centrum zou daarom zijn gesloten.

Een woordvoerder van de Bhagwanbeweging in Nederland ontkende dat de Goeroe ziek zou zijn en voor medische behandeling naar het buitenland zou zijn vertrokken.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.